11 Ιαν 2017

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Χαρά μεγάλη και ευλογία  στο χωριό μας μετά τα Άγια Θεοφάνια. Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.Γεωργίου συλλειτουργούντος του εφημέριου του χωρίου μας πάτερα Γεωργίου Μανωλόπουλου.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αρκετοί πιστοί οδήγησαν τα βήματα τους στην εκκλησιά του χωριού μας. 
Στο κήρυγμα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου  κ. Γεώργιος τόνισε το πως θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του ορθόδοξου χριστιανού στις μέρες μας. Κλείνοντας το κήρυγμα του είπε χαρακτηριστικά " ...ο κόσμος θα πάει χειρότερα απ' ότι είναι εάν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα, και να αφήσουμε τις υποδείξεις στους άλλους αδελφούς μας ώστε να αλλάξουν πρώτα αυτοί και μετά εμείς. Θα αλλάξουμε πρώτα εμείς για να αλλάξει ο κόσμος".
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καρπενησίου κ.Γεώργιος  τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής  για τον κοιμηθέντα  αδελφό μας Ευάγγελο Δάρα. 
Μέτα το "Δι'ευχών" το αντίδωρο το μοίρασε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος όπου ευχήθηκε στον κάθε πιστό ξεχωριστά "Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά". 
Τέλος του ευχόμαστε και εμείς έτη πολλά στην Αρχιερατική διακονία του στην Μητρόπολη Καρπενησίου.
Να έχουμε όλοι την ευχή σας Σεβασμιώτατε!!! Καλή Χρονιά!!!